
Collectieve inkoop
We zijn gestart!

Collectieve inkoop
Energieopwekking d.m.v. zonnepanelen
Hiermee informeren wie eenieder over de op de 25 november gepresenteerde opstart van de collectieve inkoop van zonnepanelen en later ook warmtepompen en batterijen.
We geven een overzicht van de actie alsmede een introductie in de technische en commerciële aspecten van zonnepanelen voor huiseigenaren en zakelijk gebruikers.
Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Een zonnepanelen gaat meer dan 25 jaar mee en levert gedurende zijn levensduur veel elektriciteit op. Zodoende verlaagt u uw energierekening doordat u een deel van uw elektriciteitsgebruik zelf opwekt en de overtollige elektriciteit tegen een vergoeding terug geleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Tevens vermindert u uw CO2-uitstiit en draagt u zodoende bij aan de reductie van het broeikaseffect.
Een zonnepaneel installatie is complex en een technisch verhaal. Wat is een goede toekomst bestendige oplossing voor mijn huis? Welke producten moet ik kiezen? Welk bedrijf moet ik in de armennemen? Kan ik zelf iets doen? Wat bespaar ik dab en wat is terugverdientijd? Allemaal vragen die eerst moeten worden beantwoord voordat en verplichting aan gaat!
We zijn op dit moment de volgende stappen aan het uitwerken:
1 Inschrijven& spelregels.
2 Indicatieve offerte.
3. Schouw, in kaart brengen van uw specifieke situatie, zoals verbruik, dak positie, aanwezige duurzame aanpassingen etc.
4 Definitieve offerte, huren, kopen, lenen, subsidie etc
5 Beslissen
6 Uitvoeren
Binnen kort krijgt iedereen die zich hebben opgegeven geïnteresseerd te zijn per mail een uitnodiging.
Hierover later meer.
Zo werkt een collectieve inkoopactie
Wanneer een inkoopactie wordt georganiseerd, doen wij zowel landelijk als lokaal een uitgebreide marktuitvraag bij uitvoerders van de duurzame oplossingen. Deze uitvoerders worden beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd op kwaliteit, service en garantie. In combinatie met het aantal bewoners dat zich aanmeldt van de groep die zich hiervoor aanmeldt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp.
De aandacht en focus ligt vooral op de techniek achter de zonnepanelen. Deze moet toekomst besteding zijn. De kwaliteit van de panelen is overal van het zelfde niveau. Echter de winst en risico zit in de omvormers. Deze moeten gereed zijn voor de toekomst. Denk hierbij aan service, beveiliging, koppelbaarheid, aansturing van eigen opgeslagen energie etc.
De financieringsmogelijkheden, subsidie en btw-teruggave
Als je deelneemt aan een inkoopactie en voor een hybride warmtepomp, vloerisolatie, isolatieglas en/of spouwmuurisolatie kiest, dan kun je mogelijk gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Voor zonnepanelen kun je geen gebruik maken van een subsidie, maar kun je de btw terugvragen. Om deze subsidie te kunnen krijgen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kunnen we voor je bekijken en ook voor je aanvragen.
Aanmelden voor de collectieve inkoop

